ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ
Αρχική arrow ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ arrow Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2020

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2020 Εκτύπωση
 

hmeranerou20.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Παγκόσμια ημέρα νερού η σημερινή, 22 Μαρτίου 2020, αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή. Ο ΟΗΕ θέσπισε τη μέρα αυτή για να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα του γλυκού νερού, να προσπαθήσει για την εξασφάλισή του και να το προστατέψει.

Δυστυχώς φέτος, ο εορτασμός του νερού συμπίπτει χρονικά με τη μάχη της ανθρωπότητας εναντίον του κορωνοϊού. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρωταρχική και βασική προστασία μας είναι το νερό. «Πλένετε τακτικά τα χέρια σας», «Πίνετε τακτικά νερό», «Διαλύστε τη χλωρίνη στο νερό για να απολυμάνετε τους χώρους σας» προτρέπουν οι ειδικοί. Στον απολογισμό αυτής της κρίσης, πρέπει απαραίτητα να συμπεριλάβουμε την αναγκαιότητα προστασίας του γλυκού νερού, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Ο Δήμος μας και η αγροτική οικονομία στην οποία στηρίζεται, είναι αλληλένδετος με τα διαθέσιμα γλυκά νερά. Άλλωστε το όνομα Αρδέα προέρχεται από το ρήμα αρδεύω και δηλώνει το γόνιμο χαρακτήρα της περιοχής.

Η ενεργειακή μας αυτονομία, ως επαρχία, στηρίζεται στην ενεργειακή εκμετάλλευση των υδατικών πόρων. Ο Δήμος Αλμωπίας όχι μόνο έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, αλλά βοηθά και τους όμορους Δήμους να ανταπεξέλθουν ενεργειακά.

Εμείς, πιο πολύ από όλους τους άλλους, γνωρίζουμε την αξία του νερού γιατί είναι κομμάτι της μνήμης, της παράδοσης και της ζωής μας.

 

 Χρήστος Μπάτσης

Δήμαρχος Αλμωπίας


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
Έρευνα Απόψεων
banner_diavgia.png