ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ
Αρχική arrow ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ arrow ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Εκτύπωση
 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία 27/09/2019 

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/09/2019 εκδήλωση μνήμης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στο Δ.Δ. Εξαπλατάνου που είναι αφιερωμένο στους Σέρβους στρατιωτικούς που πολέμησαν στην περιοχή μας κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.Στεφάνι κατατέθηκε  από τους: Υφυπουργό Εργασίας και Πρόνοιας της Σερβίας κ. Ζόραν Άντιτς, την Γενική Πρόξενο της Σερβικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κ. Ντράγκανα Γκλίσιτς, εκπροσώπους των σερβικών ενόπλων δυνάμεων, απόγονοι των πεσόντων και της πολεμικής και αστυνομικής ακαδημίας της Σερβίας. Στο μνημείο τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αλμωπίας Χ. Μπάτση ο οποίος στον λόγο του ανέφερε:

 


Αξιότιμε κύριε υπουργέ, αξιότιμη κυρία Πρόξενε, αξιότιμοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φίλες και φίλοι!

Σήμερα έχουμε την χαρά να σας καλωσορίσουμε στα ιστορικά χώματα της Αλμωπίας μας για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους προγόνους μας που με τους κοινούς αγώνες και την θυσία τους, έναν αιώνα πριν χάραξαν τον δρόμο για την ελευθερία μας!

Αυτούς που έγιναν λαμπρό παράδειγμα για εμάς τους απογόνους που κατοικούν σε αυτή την γωνιά της Μακεδονίας μας!

Θα ήταν περιττό να μιλήσω για τους βαθύτατους δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Σερβία. Ιστορική μνήμη, έθιμα και παραδόσεις γίνονται διδαχή για όλους εμάς και τα παιδιά μας για να συνεχίσουμε αυτή την κοινή πορεία που πρέπει να χαράξουμε στον, επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό, προκλητικό 21ο αιώνα.

Σε έναν αιώνα που βαλλόμαστε από ποικίλα γεγονότα που συνεχώς αμφισβητούν αφενός τις ρίζες μας, αφετέρου την ιστορία μας. Εμείς λοιπόν ως Δήμος Αλμωπίας, σεβόμενοι τους αγώνες των προγόνων μας θα συνεχίσουμε να χαιρετίζουμε κάθε βήμα προόδου που γίνεται προς την κατεύθυνση των κοινών ιδανικών, αλλά και θα εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια βεβήλωσης της ταυτότητάς και της ιστορίας μας. Γνωρίζω καλά, φίλοι μας, ότι και η αδερφή χώρα που λέγεται Σερβία, ιστορικά έζησε δεινά και κακουχίες που δεν την πτόησαν αλλά αντιθέτως τις έδωσαν φτερά για πρόοδο και ευημερία. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ που με ήθος αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε την κάθε πρόκληση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας εκφράσω για ακόμη μία φορά την τιμή που νιώθω γι’αυτή σας την επίσκεψη. Εύχομαι οι πρόγονοί μας που  δώσανε το αίμα τους ενωμένοι σε αυτά τα χώματα, να μας βλέπουν από ψηλά περήφανοι, όπως ενωμένοι και περήφανοι είμαστε κι εμείς για τις πράξεις τους!

 

Στην συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Εξαπλατάνου κ. Τραϊανού Κυριάκο, του ΜΣ Μενέλαος Λουντέμης κ. Αραμπατζή Φώτιο και κλείνοντας την εκδήλωση ο υφυπουργός κ. Άντιτς τόνισε στην ομιλία του ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί τιμή για την σερβική αντιπροσωπία και τόνισε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης

, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το συμμαχικό νεκροταφείο της Αριδαίας και το δημαρχιακό μέγαρο όπου τους υποδέχτηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή. Η σύσκεψη που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για περισσότερες κοινές δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Η επίσκεψη της σερβικής αντιπροσωπείας έκλεισε με επίσκεψη στην Λουτρόπολη όπου τα μέλη ξεναγήθηκαν προσωπικά από το Δήμαρχο και μέλη της Δημοτικής αρχής.

Ο Δήμος Αλμωπίας θα ήθελε να ευχαριστήσει το τοπικό συμβούλιο του Εξαπλατάνου, τον ΜΣ Μενέλαος Λουντέμης για την φροντίδα του χώρου καθώς και τις κυρίες του χωριού για τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους μας.

 

 

 

IMG_20190927_113516.jpg 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

71308065_67488450966_E0iOQ.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

70983122_38367305591_yQJxV.jpg
71089520_39988709735_aTt5J.jpg


72146638_553768452034008_5987702929140744192_n.jpg

70695065_69956246717_smgxG.jpg

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
Έρευνα Απόψεων
banner_diavgia.png