ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ
Αρχική arrow ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ arrow ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Εκτύπωση
 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

-      ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΟΡΜΑΣ, ΔΩΡΟΘΕΑΣ – ΑΓΑΘΗΣ

-      ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 3.155.808,73 ΕΥΡΩ

 

Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Χρήστο Γεωργίου. Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάθεση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της πρότασης που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας (προϋπολογισμός 2.596.783,83 ευρώ) και στις βελτιώσεις υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς Αρχαγγέλου (προϋπολογισμός 99.000,00 ευρώ), Φούστανης (προϋπολογισμός 76.000,00 ευρώ), Λουτρακίου (προϋπολογισμός 186.703,69 ευρώ), Όρμας (προϋπολογισμός 165.787,06 ευρώ) και Δωροθέας – Αγάθης (προϋπολογισμός 31.532,13 ευρώ).

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, πρόκειται για μια πολύ σημαντική μελέτη, καθώς το δίκτυο της Αριδαίας χρήζει αντικατάστασης, καθώς είναι παλαιό και αυτό καθιστά την παραπάνω πρόταση έργο πνοής. Παράλληλα, όπως τόνισε θα γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές ύδρευσης των παραπάνω οικισμών, ένα έργο που θα εξασφαλίσει επάρκεια νερού και θα λύσει τα προβλήματα. Και πρόσθεσε πως στόχος είναι να υλοποιήσουμε έργα που θα διασφαλίσουν σύγχρονες υποδομές για την πόλη μας και τα χωριά μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τους πολίτες. Έτσι, μετά το μεγάλο έργο της αποχέτευσης στην πόλη της Αριδαίας, σειρά έχει το έργο της ύδρευσης, ενώ ταυτόχρονα εγκρίθηκαν χρήματα που αφορούν στην ύδρευση των Τ.Κ. Σωσάνδρας, Νότιας και Γαρεφείου από το πρόγραμμα λειψυδρίας.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη ΔΕΥΑ Αλμωπίας, η οποία καλείται να υλοποιεί σημαντικά και μεγάλα έργα, στοχεύοντας στην συνεχή αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης. Γι’ αυτό συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Γεωργίου και τους συνεργάτες του. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν σταματά να διεκδικεί συνεχώς χρηματοδοτήσεις για έργα ουσίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης από την πλευρά του δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται αδιακρίτως στο πλευρό Δημάρχων που παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα και προσπαθούν να εντάξουν έργα υποδομών για τους Δήμους τους.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
Έρευνα Απόψεων
banner_diavgia.png